طرح هاي صادراتي در انتظار رديف بودجه

محمود بازاري از ايجاد شركتهاي بزرگ صادراتي در راستاي توسعه صادرات طي سال گذشته خبر داد

مدير كل دفتر هماهنگي صادرات محصولات كشاورزي و صنايع تبديلي سازمان توسعه تجارت ايران از ايجاد شركتهاي بزرگ صادراتي در راستاي توسعه صادرات طي سال گذشته خبر داد و گفت: مشورت، مساعدت و همكاري با بخش خصوصي در راستاي راه‌اندازي پروژه هاي توليدي - صادراتي بزرگ در قالب طرح‌هاي ملي از ديگر برنامه هايي بوده كه از سال گذشته آغاز شده است.

به گزارش اگزيم نيوز به نقل از سازمان توسعه تجارت ايران، محمود بازاري، مدير كل دفتر هماهنگي صادرات محصولات كشاورزي و صنايع تبديلي سازمان توسعه تجارت ايران اظهار كرد: در راستاي تحقق اهداف كمي پيش‌ بيني صادرات غيرنفتي (محصولات كشاورزي و غذايي)، از سال گذشته برنامه هايي را مد نظر قرار داده‌ايم كه از آن جمله بسترسازی برای ايجاد شركتهاي بزرگ صادراتي بوده است.

وي مشورت، مساعدت و همكاري با بخش خصوصي در راستاي راه‌اندازي پروژه هاي توليدي - صادراتي بزرگ در قالب طرح‌هاي ملي را از ديگر برنامه هايي دانست كه از سال گذشته آغاز شده و با بيان اين كه اين طرح ها نيازمند بسترسازی برای جذب سرمايه گذاري و حمايت مالي دولت است ابراز كرد: يكي از مهمترين طرح هاي پيش رو بهره برداری فازهای تکمیلی پالايشگاه غلات براي توليد قند مايع فروکتوز است كه از سال گذشته در دستور كار قرار گرفت و فاز دوم آن تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.

بازاري ادامه داد: همچنين، پالايشگاه توليد شير و فرآورده هاي لبني از ديگر طرح هاي بسيار مهم با هدف تحول در صنعت لبنیات و اشتغالزایی و توسعه صادرات است كه اميدواريم، مجلس رديف بودجه مناسبي براي این طرح ها تعريف كند.

بازاري در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اين كه رويكرد اصلي ما براي راه اندازي اين پروژه، تنوع توليدات صادراتي بخش لبنی است ادامه داد: اين طرح از جمله اقداماتي است كه منجر به ايجاد تحول کمی و کیفی در زمينه صنعت شير و فرآورده هاي لبني خواهد شد.

به گفته وي، در صورت تامين نيازهای ارزي و ریالی اين طرح در ساخت و بهره برداری طرح تسریع خواهد شد.

مديركل دفتر هماهنگي صادرات محصولات كشاورزي و صنايع تبديلي از ديگر طرح‌هاي در دست بررسي را طرح توليد ماهيان خاوياري در استان مازندران  عنوان كرد: در صورت تصويب رديف بودجه و حمايت دولت، ارزآوري بسيار خوبي نصيب كشور خواهد شد.

وي با بيان اين كه  پيش بيني مي‌كنيم بیش از300 ميليون دلار ارزآوري نتيجه راه اندازي اين پروژه باشد اضاقه كرد: بسته بندي خاويار به طور خاص و توليد، فرآوری و بسته بندي فرآورده های مختلف ماهيان خاویاری از جمله اقداماتي است كه پس از راه اندازي اين پروژه انجام مي شود.

به گفته بازاري، توليد اقتصادي خاويار از سال آينده نيازمند اجرايي شدن اين طرح است.

مديركل دفتر هماهنگي صادرات محصولات كشاورزي و صنايع تبديلي در ادامه با اشاره به اين كه تکمیل طرح پرورش ميگو در منطقه گميشان استان گلستان از ديگر طرح هايي است كه توسعه صادرات را به دنبال خواهد داشت خاطرنشان كرد: براي بهره برداری کامل اين طرح، در حال رايزني با دستگاههای اجرایی و زمینه سازی برای جذب سرمايه گذاري هستيم.

بازاري اضافه كرد: اين طرح در قالب ملي و براي توسعه صادرات به كشورهاي آسياي میانه و بالاخص روسيه هدفگذاري شده است.

وي در ادامه با بيان اين كه طرح احداث پالایشگاه خوراک دام، طيور و آبزيان از جمله طرح هايي است كه طرح توجيهي آن در حال تهيه و مکان یابی برای اجرای پروژه است.

به گفته مديركل دفتر هماهنگي صادرات محصولات كشاورزي و صنايع تبديلي، پيشنهاد راه اندازي فازهای تکمیلی پروژه فرآوری كاكائو به منظور تامين نياز داخل و صادرات آن به كشورهاي منطقه و بازارهای دوردست، طرح پرورش انواع آبزيان در محيط طبيعي دربا در منطقه آزاد چابهاراز ديگر طرح هايي است كه در حال بررسی آنها هستيم.

وي اجراي اين طرح ها را داراي دو مزيت مهم دانست كه از آن جمله مي­توان به توسعه صادرات و ارزآوری برای کشور و اشتغالزايي در مناطق محروم و کم برخوردار اشاره كرد و تاکید كرد: طرحهای يادشده و سایر طرحهای مشابه در راستای ایجاد شرکتها و هلدینگهای بزرگ صادراتی در حوزه بخش خصوصی است چرا که اعتقاد داریم با عزم و اراده و پیگیری بخش خصوصی توانمند کشور و حمایت از آنها برای اجرای این پروژه ها، از اتلاف منابع و سرمایه های ملی جلوگیری خواهد کرد.

اجراي طرح جامع ملي زعفران نيازمند حمايت دولت و مجلس

همچنين مديركل دفتر هماهنگي صادرات محصولات كشاورزي و صنايع تبديلي سازمان توسعه تجارت ايران از پيگيري اجرايي شدن طرح جامع ملي زعفران كه مصوبه قبلي دولت در سال 1390 يود و نيز فراگير شدن طرح شناسه ملي و ارتقای كيفيت زعفران در مناطق زعفران كاري كشور خبر داده و گفت: به رغم اهميت اين موضوع، هنوز بودجه اي براي اجرايي شدن آن اختصاص نيافته است.

محمود بازاري ادامه داد: پيش بيني اجراي دو طرح جامع ملي فوق به ويژه در استان هاي خراسان رضوي و خراسان جنوبي بعنوان قطب هاي اصلي توليد زعفران كشور از مهترين طرحهايي است كه در راستاي ارتقاي كيفيت و بهداشت محصول زعفران مد نظر قرا ر گرفته است.

وي افزود: اين طرح قرار است درراستاي ارتقاي كيفيت اين محصول و تامين نيازهاي خاص مشتري اجرايي شود.

بازاري دربخش ديگري از سخنانش اظهارداشت:  اميدواريم از حمايت مجلس شوراي اسلامي براي پيش بيني رديف اختصاصي بودجه در قانون بودجه سال آينده برخوردار شويم.

شايان ذكر است، عملكرد صادرات زعفران طي دوره 9 ماهه از فروردين لغايت آذرماه سال جاري در حدود 148 تن به ارزش 217 ميليون دلار بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزني و ارزش به ترتيب 18.4 و 18 درصد رشد را نشان مي دهد.

کد خبر 23236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 5 =